12:30

Enskede IK Grå 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Enskede IK Grå 2

Hemma match mot Enskede på Grimsta som tyvärr började riktigt illa. Vi hade nämligen alla åkt till Stora Mossen vilket gjorde att vi fick väldigt bråttom med en kvart kvar till matchstart, men vi hann förflytta oss till Grimsta i tid.
När matchen väl startade så visade det sig att vi mötte ett vädigt fint spelande lag. I 8:e minuten gör de 0-1. Strax därefter får vi en frispark i farligt läge men Viktor slår den över. I 12:e minuten får vi problem igen i försvarsspelet och de kan göra 0-2. Återigen får vi en frispark i farligt läge och denna gång är det Fille som slår den men den går strax utanför krysset. I 15:e minuten slår Enskede ett fint inlägg från högerkanten som deras forward hinner upp på precis framför Gurra och nickar in 0-3.
I andra halvlek får Gurra direkt göra en kanonräddning till hörna. Vi kommer sedan upp lite mer och i 5:e minuten tar sig Fille fram på vänsterkanten och spelar snyggt in till kapten Victor Y som gjort en kanonlöpning och han bredsidar in 1-3. Vi kämpar på och spelar bättre än i första halvlek (framförallt i försvarsarbetet) och i 12:e minuten slår Gurra en lång utspark som studsar över Alvin och går till Fille. Han lyckas vända bort backen och sätter dit ett långskott över målvakten till 2-3. Nu har vi momentum och minuten senare jagar Fille en boll som går till målvakten. När målvakten ska slå bort den så går den på Fille och in i mål. 3-3 är en faktum och vi visar en härlig moral som kan komma tillbaka från underläge 0-3. I 15:e minuten slår Enskede ett inlägg från högerkanten som går till en fri spelare på bortre stolpen. Han slår till direkt på volley och Gurra har ingen chans på den. Minuten senare skapar vi ett bra anfall som avslutas med att Fille drar till men bollen går i ribban. Så nära var det att vi fick med oss en poäng.
Vi måste lära oss att inte ge bort flera mål i första halvlek för då blir uppförsbacken så stor. Dock stor eloge till killarna att de kämpade sig tillbaka till 3-3.

Träning månsdag och onsdag och sedan två matcher på söndag.